UNV Heat Tracker - Testhőmérséklet nyomkövetési megoldások!

Reagálva a jelenleg kialakult globális helyzetre az UNV elérhetővé tette az európai szállítók számára is azokat a megoldásokat melyek segítségével detektálhatóak és elkülöníthetőek a fertőzött emberek ezáltal lokalizálhatóak a vírus gócpontjai. Ezek az eszközök nagy és hatékony segítséget jelentenek a koronavírussal kapcsolatos világméretű járvány során.

Ezen a területen a legfrissebb fejlesztések eredménye az: Érintés nélküli (Non-contact), távhőmérők

A legmodernebb technológiát alkalmazó eszközök, nem igénylik a testkontaktust, elegendő a testrész elé tartani és a kibocsátott infravörös sugarak alapján pillanatok alatt meghatározzák az aktuális hőmérsékletet viszonylag „nagy” távolságokról is.

 

A UNV három különböző megoldást kínál a korona vírussal szembeni harc során, melyek a fent említett érintés nélküli technológiát alkalmazzák:

 

1. Testhőmérséklet mérés arcfelismerő terminálon keresztül (OET-213H-BTM32)

Ez a technológia kombinálja a manapság elterjedt arcfelismerő rendszert és egy kiegészítő modul segítségével a testhőmérséklet mérést. A megoldásnak köszönhetően további lehetőség nyílnak meg.  A rendszer képes detektálni, hogy az eszköz előtt álló személy testhőmérséklete eltérő-e az egészséges tartománytól és ezekre különböző meghatározott eseményeket lehet előre definiálni (ez akár hangalapú riasztás is lehet).

Az arcfelismerő technológiában rejlő lehetőségeknek köszönhetően könnyedén nyomon követhető, hogy ki visel maszkot és ki nem! Ennek adott esetben a megelőzésben lehet kiemelkedő szerepe!

A rendszer képes arra, hogy a testhőmérséklet meghatározása után további cselekvésre szólítsa fel az illetőt, illetve adott esetbe megtagadja a belépést az az épületbe riasztva az illetékeseket. Működése akár szigetszerű is lehet, amennyiben a belső tárolójára előzetesen feltöltöttünk egy adatbázist.

A rendszer 30~45 °C mérési tartományban 0.3°C-os pontossággal 1 másodperc alatt képes detektálni az abnormális testhőmérsékletet ezáltal hatékony megoldást nyújtani mind a megelőzésben, mind a szűrésben.

Mérési távolság: 0.3m - 0.7m

Áteresztő képesség: 20-30 fő/perc

Felhasználási terület: irodaházak, liftek előtere, iskolák, vállalti környezet

 

 

 

MEGOLDÁSAINKÉRT KATTINTSON!

 

2. Testhőmérséklet mérő kapu + opcionális fémdetektor (USS-SC100A-TM-O)

Megjelenésében egy klasszikus beléptető/fémkereső kapura hasonlít és ezeket a funkciókat el is tudja látni.

A kapu több infra alapú mérésre szolgáló szenzorral rendelkezik, melyek úgynevezett Non-contact módon, tehát érintésmentesen az áthaladás során képesek detektálni a hőmérséklet változást és adott esetben mind hang, mind fényalapú riasztásokkal jelezni azt.

A méréseket valós időben egy beépített kijelzőn keresztül képes megjeleníteni csakúgy, mint a riasztások számát.

Számos érzékelővel ellátott eszköz, ebből kifolyólag tökéletesen alkalmas felnőttek és gyermekek testhőmérsékletének mérésére is (legalacsonyabban elhelyezett szenzor 1m-en található). 

Mérési pontossága a számos szenzornak és kialakításának köszönhetően 0.02°C.

Mérési távolság: 4 - 8cm

Áteresztő képesség: 15 - 20 fő/perc

Felhasználási terület: nagyforgalmú intézmények iskolák, óvodák, pályaudvarok, kiemelt kormányzati épületek, pénzintézetek

 

 

MEGOLDÁSAINKÉRT KATTINTSON!

 

3. Testhőmérséklet mérés referencia hőmérséklet alapján (USS-TIC500+ Blackbody)

A rendszer a hatékonyabb mérési eredmény elérése érdekében két fő elemből épül fel. Ez a két elem egy hőkamera (+5 MP láthatófényű kamera) és egy referencia hőmérsékletet szolgáltató úgynevezett Blackbody egység.

Az UNV USS-TIC500 típusú hőkamerája valós időben méri az előtte áthaladó személyek hőmérsékletét majd ezt a „összehasonlítja” a Blackbody által szolgáltatott előre beállított referencia mérési értékkel a pontosabb mérés érdekében. Ennek a megoldásnak köszönhetően kiszűrhetők az egyéb külső zavaró hőforrások és minimalizálható a téves riasztások száma A rendszer képes a valós idejű képtárolásra a későbbi nyomon követés érdekében. Különleges algoritmusának köszönhetően valós időben detektálja, hogy ki visel maszkot és ki nem. Ezekre riasztásokat is tud kiadni értesítve a kezelő személyzetet, illetve az illetékes hatóságokat.

További előnye, hogy akár kezdődő tüzek jelzésére és detektálásara is megfelelő megoldás nyújthat!

A rendszer alkalmas arcfelismerésre is mely nagyban hozzájárul a téves riasztások csökkentéséhez.

 

Mérési távolság: 2,5 - 3m

Áteresztő képesség: Multi-target Face Detection (több személy egyidejű mérésére alkalmas)

Felhasználási terület: repterek, kikötők, gyárak, termelőüzemek, ipari és katonai létesítmények, kezdődő tüzek kialakulásának megakadályozása

 

MEGOLDÁSAINKÉRT KATTINTSON!

 

Mindhárom megoldás esetében elsődleges szempont a mérési pontosság növelése. A mérési távolság a fent felsorol megoldások alkalmazásától függően 4cm-2,5m. A mérés másodpercek alatt végbemegy ezáltal gyorsítva a mérés és szűrés hatékonyságát. Fenti rendszerek előnye az úgynevezett Non-contact mérési technológia, mely nem igényel személyes testi kontaktust a mérés során ezzel is gátolva a fertőzés terjedését!

 

MEGOLDÁSAINKÉRT KATTINTSON!